Psychosociale therapie Arnhem Wijnbergen Doetinchem

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie, wat is dat?

Psychosociale therapie is een laagdrempelige, praktische en professionele vorm van individuele hulpverlening. Uitgangspunt is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat de omgeving en klacht elkaar beïnvloeden.

Psychosociale therapie heeft raakvlakken met coaching, maar er zijn ook zeker verschillen. De reikwijdte en diepgang van psychosociale therapie gaat veel verder dan die van coaching. Bij psychosociale therapie gaat het om onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades.

Herkenbaar voor jou?

Vaak gaat het om vasthouden aan oude gewoontes en overtuigingen, gedrag en communicatiepatronen. Door onder meer het vergroten van inzicht in eigen gevoelens, gedachten en gedragingen en het aanboren van alternatieven, wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Er ontstaat een echte positieve en blijvende verandering door de dieperliggende, structurele en contextuele benadering. Dit is een voorwaarde voor duurzaam resultaat.

Interesse in de Psychosociale therapie?
Neem gerust contact met mij op.

Mijn werkwijze

Tijdens een intake gesprek leren we elkaar kennen, bespreken we waar je aan wil werken en dan kun je beslissen of je wil beginnen met het traject. Aan de hand van jouw hulpvraag ontdekken we samen de kern van jouw probleem, vanuit daar stellen we een doel met wat je wil bereiken. Vervolgens gaan we samen aan de slag! We werken tijdens een aantal sessies samen naar jouw doel toe. De basis van mijn werkwijze is de Wielwerkmethode. Vanuit deze werkwijze zet ik verschillende coachende of therapeutische technieken in, passend bij die jij op dat moment nodig hebt. Dit doe ik met humor, begrip en altijd op een weg van verandering.

Intake

Voorafgaand aan de sessies vindt altijd eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek plaats. Daarin bespreken we waar je aan wilt werken en kun je ervaren of het goed voelt om samen aan de slag te gaan. 

Vervolgsessies

In de vervolgsessies gaan we samen aan de slag met waar jij aan wil werken. Dit gebeurt met verschillende technieken zoals Innerlijk Kindwerk, gesprekstechnieken, hypnotherapie, delenwerk en visualisaties.

De lijn tussen de sessies

In de vervolgsessies gaan we samen aan de slag met waar jij aan wil werken. Dit gebeurt met verschillende technieken zoals Innerlijk Kindwerk, gesprekstechnieken, hypnotherapie, delenwerk en visualisaties.

Laatste sessie

Je doel is bereikt! 
Nu kun je zelf verder met de inzichten en het geleerde wat we hebben behandeld in de sessies. 
Jij bent weer in je Element!

Neem vrijblijvend contact op

Twijfel je of je met jouw hulpvraag bij Praktijk Element terecht kunt?
Hieronder een aantal voorbeelden waarbij ik je kan helpen middels coaching of psychosociale therapie:

 • Je moet een beslissing nemen maar komt er zelf niet uit.
 • Je wilt iets veranderen maar weet niet hoe.
 • Je bent (faal)angstig.
 • Je hebt vaak last van stress of hebt burn-out klachten.
 • Je zorgt voor iedereen, behalve voor jezelf en je wilt dat veranderen.
 • Lastige patronen herhalen zich in jouw leven en je krijgt er geen grip op.
 • Je verliest jezelf in de drukte van alledag/in jouw baan en weet niet goed hoe je dat kunt veranderen.
 • Je hebt depressieve of sombere gevoelens.
 • Je bent futloos, lusteloos en heb weinig energie.
 • Je hebt het gevoel er net zo goed niet te kunnen zijn.
 • Je denkt dat je een slechte ouder bent.
 • Je hebt moeite met het opvoeden van je kind(eren)
 • Als je wil weten wat jouw kracht, roeping en dromen zijn!
Psyhosociale therapie Arnhem Doetinchem Wijnbergen Praktijk Element

Jij, helemaal in je element!

Psychosocialle therapie

Het gezicht achter Praktijk Element

Heidi Kock-Kemperman

Mijn naam is Heidi, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. We wonen op een fijne plek in Wijnbergen. Ik ben graag buiten, en hou van lezen, koken, muziek en dansen. Jaren heb ik gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht en als vakleerkracht muziek, en in mijn gastouderopvang “De Kleine Wereld”. En steeds luisterde ik naar verhalen die ouders, collega’s en kinderen me toevertrouwden!

Praktijk Element werkt met vergoedingen