Innerlijke onrust - Praktijk Element

Innerlijke onrust en gejaagdheid

Voel je innerlijke onrust en gejaagdheid?

We hebben het allemaal weleens druk, waardoor we ons onrustig en gejaagd voelen. Als het goed is verdwijnt deze stress en onrust na een tijdje gewoon weer. Maar voel je al wekenlang onrust, ben je constant opgejaagd dan is er duidelijk meer aan de hand. Soms is het moeilijk om van deze onrust of chronische stress af te komen, wat je ook probeert. Je geest is altijd actief en je lichaam verkeert in een permanente staat van onrust, het blijft zelfs “hangen’ wanneer je eigenlijk niets meer te doen hebt. Als dit te lang duurt heeft dit nadelige gevolgen voor je hormoonhuishouding die helemaal uit balans raakt. Psychische en lichamelijke klachten sluipen er langzaam in.

Herkenbaar voor jou?

Herken jij de volgende symptomen:

  • Hartkloppingen
  • Concentratieproblemen
  • Je kunt moeilijk ontspannen
  • Snel geïrriteerd
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Verkrampt lichaam en vaak hoofdpijn

Wil je hulp bij stress en innerlijke onrust?
Neem gerust contact met mij op.

Hulp bij het vinden van innerlijke rust

Tijdens de therapie gaan we aan het werk om de oorzaak van je stress en gevoel van onrust te achterhalen. Soms is de reden aanwijsbaar en duidelijk en soms speelt er op diepliggend niveau iets. In de therapie ga je leren hoe om te gaan met deze stress, wat moet je juist wel of juist niet doen om van dat gevoel van onrust af te komen.
Innerlijke rust is een gevoel van kalmte in jezelf. Dat je vrede hebt met wie je bent en wat je doet.

  • Je zit lekker in je vel, je leeft vanuit je kern, je straalt rust uit.
  • Je hebt meer plezier, je kunt weer lachen en genieten
  • Je hebt minder lichamelijke klachten
  • Je kunt je meer en dieper verbinden met anderen, je kunt meer liefhebben

Kortom: Je bent in je Element!

Innerlijke onrust - Praktijk Element Wijnbergen

“Heidi heeft een gave waardoor mensen zich durven open te stellen bij haar.
Ik was verrast te merken wat een impact een sessie al op mij had en dat er meerdere
dingen positief veranderden in mijn leven.” – Sandra

Meer over chronische stress

De oorzaak

De oorzaak van zo’n onrustig en opgejaagd gevoel is vaak een soort overspannen zenuwstelsel. Je hebt het vaak al lange tijd erg druk. Daarom heeft het gevoel van stress en innerlijke onrust zich uiteindelijk in je lichaam “vastgezet”

De reden

Om die reden is het ook zo moeilijk om van het onrustige gevoel af te komen. Je kunt immers niet gewoon je takenlijst afwerken en van de rust gaan genieten. Vaak zijn er allerlei factoren om rekening mee te houden, Het kan per persoon verschillen wat nodig is om weer tot rust te komen.

De hormonen

Hormonaal gezien is het vaak het hormoon cortisol dat het onrustige gevoel veroorzaakt. Cortisol is een stofje dat je bij stress produceert. Het zorgt ervoor dat je snel meer energie krijgt…..in gevaarlijke situaties handig om te vechten of te vluchten. Het probleem is dat cortisol snel een vicieuze cirkel veroorzaakt als die productie te lang te hoog blijft.

Stress

De stofjes die de stress normaal gesproken af zouden remmen, krijgen steeds minder ruimte. Zo blijft je lichaam continu in een stand van verhoogde waakzaamheid en activiteit staan…. met een opgejaagd gevoel als gevolg!

Lieve stress…..ik maak het uit!

Psychosocialle therapie

Het gezicht achter Praktijk Element

Heidi Kock-Kemperman

Mijn naam is Heidi, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. We wonen op een fijne plek in Wijnbergen. Ik ben graag buiten, en hou van lezen, koken, muziek en dansen. Jaren heb ik gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht en als vakleerkracht muziek, en in mijn gastouderopvang “De Kleine Wereld”. En steeds luisterde ik naar verhalen die ouders, collega’s en kinderen me toevertrouwden!

Praktijk Element werkt met vergoedingen