EMDR

EMDR

Heb jij een gebeurtenis in je leven die zich maar blijft herhalen in je hoofd?

EMDR kan hierbij helpen.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een kortdurende en effectief bewezen therapievorm, die volwassenen en kinderen helpt herinneringen aan nare gebeurtenissen te verwerken, zodat daarmee verbonden klachten verminderen of verdwijnen.

EMDR werkt goed bij posttraumatische stress-stoornis (PTSS), maar ook bij andere traumagerelateerde angstklachten, fobieën, eetstoornissen en verslavingen. Eigenlijk alles waarbij herinnering een belangrijke rol speelt.

Tijdens een EMDR behandeling roep je een voorstelling van het trauma op. Hierdoor komt de herinnering in je kortetermijngeheugen te liggen. Het kortetermijngeheugen noemen we ook wel het werkgeheugen. Ondertussen wordt de activiteit tussen beide hersenhelften gestimuleerd. Bijvoorbeeld door je te vragen om de vingerbewegingen van je behandelaar te volgen. Of door in een koptelefoon afwisselend tikjes in je rechter- of linkeroor te laten horen.

Doordat je je moet focussen op de bewegende vingers of tikjes en de traumatische gebeurtenis tegelijk, moet het kortetermijngeheugen veel informatie verwerken. Het is zelfs zoveel informatie, dat de traumatische gebeurtenis steeds meer vervaagt en zijn emotionele lading verliest. Hierdoor ben je vaak in staat om anders over die gebeurtenis te denken. Je voelt je steeds minder angstig en somber. Vaak zijn er meerdere EMDR behandelingen nodig om de klachten die je ervaart te verminderen.

Jij, helemaal in je element!

Psychosocialle therapie

Het gezicht achter Praktijk Element

Heidi Kock-Kemperman

Mijn naam is Heidi, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. We wonen op een fijne plek in Wijnbergen. Ik ben graag buiten, en hou van lezen, koken, muziek en dansen. Jaren heb ik gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht en als vakleerkracht muziek, en in mijn gastouderopvang “De Kleine Wereld”. En steeds luisterde ik naar verhalen die ouders, collega’s en kinderen me toevertrouwden!

Praktijk Element werkt met vergoedingen