De Wielwerkmethode-Praktijk-Element-Doetinchem-Arnhem-Nijmegen-Zevenaar-Wijnbergen

De Wielwerkmethode

De Wielwerkmethode

Je bent vast wel bekend met de uitdrukking ‘in je element zijn’. Deze uitdrukking betekent dat je lekker in je vel zit. Je voelt je goed, je hebt voldoende energie en het leven loopt soepel.

Als je IN je element kan zijn, kun je natuurlijk UIT je element zijn. Dit houdt eigenlijk het tegenovergestelde in. Het loopt allemaal niet zo lekker, je hebt weinig energie en je hebt een meer negatieve kijk op de dagelijkse dingen.

Los van dat deze uitdrukking wat zegt over je gemoedstoestand, heeft deze uitdrukking een veel diepere betekenis. Het is namelijk toegespitst op de vier natuurelementen. De vier natuurelementen zijn lucht, vuur, water en aarde.  Elementen die wij allemaal nodig hebben om in leven te blijven.

Het is dus belangrijk om in verbinding te zijn met ALLE elementen om lekker in je vel te zitten.

De elementen gedachten, energie, emoties en het lichaam zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Door de samenhang te ontdekken tussen deze elementen ontstaat er meer inzicht in wie je nu werkelijk bent onder al deze lagen. Dit helpt bij het oplossen van een probleem of bij het bereiken van een doel. De basis van de Wielwerkmethode bestaat uit 5 belangrijke pijlers die het principe van elk natuurlijk proces vertegenwoordigen. Deze methode gebruik ik bij sessies.

Dit zijn de 5 wielwerkmethode pijlers

Gedachten

Elk proces begint met een gedachte. Een leuke gedachte over de dag, over jezelf, over een situatie geeft je een fijn gevoel. Negatieve gedachten kunnen je belemmeren om jezelf te zijn of kunnen ervoor zorgen dat je je niet fijn voelt. 

Energie

Om dingen te doen, dingen neer te zetten of om jezelf te kunnen zijn, heb je energie nodig. Veel energie is fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je maar bezig blijft. Weinig energie kan een enorme belemmering zijn om de dingen te doen die je zo graag wilt doen.

Emoties

Het voelen en delen van emoties laat alles weer stromen. Of het nou blijheid, boosheid of verdriet is. Door je emoties te (h)erkennen mag je helemaal zijn wie je bent.

Lichaam

Het lichaam is je voertuig waarmee je hier op aarde leeft en met anderen contact maakt. Hoe je lichaam voelt, laat zien hoe het met je gaat, hoe je in het leven staat of hoe je ergens tegenover staat.

Alles samen = JIJ

Jouw eigen beleving van alles samen. Je gedrag, je omgeving, je situatie, je relatie. Alle gevolgen van alle gedachten, energie, emotie en lichamelijke gevoelens samen. Maar ook diegene die je bent onder al die lagen, je kern, je ziel.

Aanbod

Met de Wielwerkmethode worden alle facetten, alle niveaus van een proces onderzocht en in kaart gebracht. Zo doende ontstaat er inzicht in het proces. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk mijn aanbod.

HSP Coach Arnhem Doetinchem Wijnbergen Praktijk Element

Jij, helemaal in je element!

Psychosocialle therapie

Het gezicht achter Praktijk Element

Heidi Kock-Kemperman

Mijn naam is Heidi, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. We wonen op een fijne plek in Wijnbergen. Ik ben graag buiten, en hou van lezen, koken, muziek en dansen. Jaren heb ik gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht en als vakleerkracht muziek, en in mijn gastouderopvang “De Kleine Wereld”. En steeds luisterde ik naar verhalen die ouders, collega’s en kinderen me toevertrouwden!

Praktijk Element werkt met vergoedingen