Balans werk en privé

Geen balans werk en privé?

Je hebt een baan waarbij de werkdruk hoog is. Er moet steeds een tandje bij, steeds sneller en beter. Organisatieperikelen vreten energie of een computersysteem wordt (alweer) veranderd. Het werk is nooit af. Er zijn veel zieken op het werk en er is personeelstekort. Grenzen aangeven vind je moeilijk. En als je ondernemer bent is de werk privé balans nog moeilijker in evenwicht te brengen. Daarom ga je door, zelfs als je privé ook veel op je bord hebt. Je moet zowel op je werk als thuis alle ballen in de lucht houden. Want als jij het niet doet, wie doet het dan?
De balans tussen tussen werk en privé is weg net als de afwisseling inspanning en ontspanning.
En een burn-out ligt op de loer……

Herkenbaar voor jou?

  • Je voelt je regelmatig of altijd gestrest.
  • Je voelt je gejaagd en hebt een gevoel van onrust. Je wordt niet meer blij van je werk
  • Je kunt moeilijk ontspannen.
  • Je hebt geen tijd, maar vooral geen zin om leuke dingen te doen.
  • In het weekend voel je je uitgeblust.
  • Je bent prikkelbaar en snel geïrriteerd

Wil jij balans tussen werk privé? Neem gerust contact met mij op.

Hulp bij het vinden van balans werk privé

Bij Praktijk Element gaan we samen aan de slag! Je ontdekt welke patronen, overtuigingen en oordelen jou weghouden van jezelf. Door inzicht en acceptatie wat leeft in jou krijg je regie over je eigen leven en weet je wat je moet doen om te komen tot balans werk prive. Zo ontdek je je balans te (her) vinden, grenzen te stellen en keuzes te maken. Er worden verschillende therapeutische en coachende technieken ingezet passend wat op dat moment jij nodig hebt. Dit doe ik met humor, begrip en altijd op een weg naar verandering. Zo kom jij weer helemaal in je Element!

Praktijk Element Balans werp prive

“Ik heb de sessies ervaren als: fijn en prettig. Je kunt goed emoties kwijt en als Heidi het niet begrijpt probeert ze erachter te komen met verschillende technieken, zonder een oordeel te geven. Daardoor houdt je er een prettig gevoel aan over. Saai is het zeker niet, want Heidi heeft heel wat in huis. Binnen in de praktijk of buiten in de natuur. Heidi bedankt je hebt me warm en goed geholpen. Ik kan weer vooruit” – Simone

Meer over balans werk privé

Geen balans tussen werk privé betekent dat je moet leren balanceren. Op een smalle balk balanceren is een vaardigheid. Er is geen moment dat je simpelweg in balans bent. Je moet continu blijven bewegen om te balanceren. Je corrigeert jezelf iedere seconde. En zo werk het ook met het balanceren of managen werk en privé. Hoe beter je bent in balanceren, des dichter je bij de ideale balans blijft. Je moet continue corrigeren om in balans te blijven. Maar als je te heftig corrigeert, sla je te ver over naar de andere kant waardoor je hevige ups en downs ervaart. Je ervaart periodes van enorme gelukzaligheid en periodes van hevige stress en chaos. Als je een echte pro bent in balanceren, dan blijf je altijd in de buurt van de ideale situatie. Zelfs als het leven je een duwtje geeft. Dit is veerkracht! Je bent zó goed in balanceren, dat je zelfs op die balk blijft staan als hij op zijn grondvesten schudt.

En waar moet je beginnen als je beter wil leren balanceren in het leven? Bij je energie! Hoe meer energie en levenslust je hebt, des te makkelijker het is om in balans te blijven.

Tussen alles of niet liggen lekkere tussendoortjes!

Psychosocialle therapie

Het gezicht achter Praktijk Element

Heidi Kock-Kemperman

Mijn naam is Heidi, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. We wonen op een fijne plek in Wijnbergen. Ik ben graag buiten, en hou van lezen, koken, muziek en dansen. Jaren heb ik gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht en als vakleerkracht muziek, en in mijn gastouderopvang “De Kleine Wereld”. En steeds luisterde ik naar verhalen die ouders, collega’s en kinderen me toevertrouwden!

Praktijk Element werkt met vergoedingen